| تغییر شیوه سنتی مصرف آجر و ملات؛ روباتهایی که میلگرد می بندند
امروزه با مصالح ساختمانی جدید مانند آئروژل، بتن خود ترمیم کننده و نانومواد، می توان هزینه ها را کاهش، سرعت ساخت و ساز را افزایش داد و کیفیت و ایمنی را بهبود بخشید
سرعت بخشیدن به فناوری، تحولات دیجیتالی گسترده ای را در صنعت ساختمان ایجاد کرده به طوری که امروزه نمونه های بی شماری وجود دارد که چگونه فناوری در این صنعت موجب بروز انقلابی شده است.
فناوری هایی مانند هوش مصنوعی (AI) و اینترنت اشیاء (IoT) با حذف ناکارآمدی های طولانی مدت و بهره وری پایین، ساختار را به طور چشمگیری تغییر می دهند.
این گزارش در مورد چگونگی تغییر روند تجارت در صنعت ساختمان مباحثی را مطرح خواهد کرد. ما برخی از نمونه های فناوری ساخت و ساز را بررسی خواهیم کرد و خواهیم دید که چگونه می توانند به نفع تجارت صنعت ساخت و ساز باشند.
چرا صنعت آجر و ملات سنتی در حال تغییر شکل است؟
در حالی که جالب است بدانید روشهای سنتی ساختمان سازی و چشم انداز ساخت و ساز در حال تغییر است، یافتن عواملی که در این تغییر نقش دارند، بسیار جالب تر است.
صنعت ساختمان و فناوری دارای چندین جنبه مکمل هستند که عبارتند از:
۱. تغییر سریع انتظارات مشتری
مشتریان از بازارهای در حال تغییر سریع آگاه هستند. آنها انتظارات فزاینده ای برای خرید محصولات متنوع تر برای خانه، محل کار، ساختمانهای تجاری و موارد دیگر دارند.
بر همین اساس، تقاضاهای مشتریان به سرعت در حال افزایش است. بنابراین، می توانید انتظار داشته باشید که سازه ها با انرژی بیشتر و پارامترهای امنیتی و بهداشتی بیشتر مدولار، خاص و بهینه سازی شوند.
(در سیستم مدولار، تنوعی از اندازه ها بسته به ترکیب تعداد محدودی اندازه پایه به دست می آیند)
۲. ظرفیت های قدرتمند در فناوری
امکانات جدید در صنعت ساخت و ساز با کاهش هزینه های حسگرها، سخت افزار و نرم افزار از یک سو و افزایش راندمان از سوی دیگر افزایش یافته است.
با وجود نوآوری در فناوری، متخصصان ساخت و ساز می توانند انتظار تحولات جدیدتر و ارزشمندی را داشته باشند که از واقعیت افزوده و واقعیت مجازی (AR/VR)، هواپیماهای بدون سرنشین، رباتیک و چاپ افزودنی پشتیبانی می کند.
۳. رشد سریع شرکت های نوپا
با فرصت های جدید بازار که ناشی از روندهای فناوری است، شرکت های نوپا به طور فزاینده ای سهم ارزشمندی را ارائه می دهند.
شرکت مشاوره مدیریت جهانی اولیور وایمن از سال ۲۰۱۰ تاکنون بیش از ۱۲۰۰ شرکت نوپا در زمینه املاک و ساختمان را شناسایی نموده و این شرکت های نوپا نیز بیش از ۱۹.۴ میلیارد دلار بودجه دریافت کرده اند.
۴. تکنسین های نوظهور و صنعتگران نسل جدید
متخصصان ساختمان باید آگاه باشند و این احتمال را بدهند که این صنعت مملو از مقاومت در برابر تغییر است.
بنابراین، چیزی که تازه است، فن آوری متخصصان است که از ابزارهای دیجیتالی استفاده می کنند و روند طراحی مدرن را طراحی می نمایند. با وجود مشاغل نوظهور مرتبط با فناوری، نسل جوان یک دهه هیجان انگیز در پیش دارد تا از خلاقیت در فرآیندها استفاده کند.
۵. چارچوب های قانونی حمایتی
با دیجیتالی شدن، فرصتی باورنکردنی برای کاهش تأثیرات زیست محیطی پروژه های ساختمانی وجود دارد که مطابق با قوانین دولتهایی است که مقررات مربوط به دی اکسید کربن و بهره وری انرژی خود را افزایش می دهند.
شما نیازهای افزایش استفاده از داده ها و امنیت سایبری را در ساختمان ها و زیرساخت ها پیدا خواهید کرد. همچنین، به عنوان یک کارآفرین در صنعت ساختمان، دهه ای را خواهید یافت که فرصت هایی را برای آزمایشگاه های نوآوری ایجاد می کند تا تجربیات را در موج جدیدی از امکانات افزایش داده و موفقیت را در این صنعت تضمین کند.
روندهای فناوری دیجیتال در ساخت و ساز در سال ۲۰۲۱ چیست؟
قبل از اینکه با مثال به جزئیات روندهای فناوری دیجیتال در ساخت و ساز در سال ۲۰۲۱ بپردازیم، نگاهی گذرا به برخی از روندهای اصلی که می توانند به عنوان عوامل تأثیرگذار در فناوری ساخت و ساز در نظر گرفته شوند، ضروری است.
بر اساس گزارش مک کینزی، در اینجا برخی از مولفه های تأثیرگذار مهم در این رابطه وجود دارد که عبارتند از :
۱. نقشه برداری اچ دی و موقعیت مکانی
پروژه ها معمولاً به دلیل مغایرت در شرایط زمین به تأخیر می افتند.
تکنیک های جدیدی که شامل عکاسی با وضوح بالا، اسکن لیزری سه بعدی و سیستم های اطلاعات جغرافیایی و موارد دیگر است، می تواند دقت و سرعت را بهبود بخشد.
۲. مدلسازی اطلاعات ساختمان بعد پنجم (BIM)
«بیم» یک نمایش دیجیتالی از ویژگی ها، از جمله جنبه های فیزیکی و عملکردی یک پروژه است که مبنایی قابل اعتماد برای تصمیم گیری در طول چرخه عمر پروژه به شمار می رود. BIM در حقیقت یکی از تکنولوژی های به روز و جدیدی است که امروزه در سطح دنیا کاربرد بی نهایت زیادی دارد و اساسا یک روش متفاوت در ایجاد، استفاده و به اشتراک گذاری اطلاعات ساختمان در طول حیات آن است.
با استفاده از فناوری، تکنولوژی پیشرفته واقعیت افزوده (AR) از طریق پوشش های ساختمانی می تواند بیشتر تقویت شود که صنعت ساختمان را متحول می کند.
۳. مشارکت دیجیتال و موبیلیتی
گردش کار دیجیتالی مزایای قابل توجهی دارد. راه حل های دیجیتال برای ساخت و ساز نیاز به ارائه یک تجربه بی وقفه در زمان واقعی در جنبه های مختلف مانند مدیریت طراحی، مدیریت مواد، زمان بندی، کنترل و تضمین کیفیت و موارد دیگر دارد.
۴. اینترنت اشیا و تجزیه و تحلیل پیشرفته
در صنعت ساختمان، اینترنت اشیا می تواند به ماشین آلات ساختمانی، تجهیزات، مصالح، سازه ها و موارد دیگر اجازه دهد تا با یک پلت فرم داده مرکزی صحبت کنند.
همچنین، فناوری های دیگر، از جمله سنسورها و ارتباطات نزدیک میدان (دستگاه امکان برقراری ارتباط نزدیکی بین دو واحد) (NFC)، می توانند بهره وری و قابلیت اطمینان را کنترل کنند.
۵. طراحی و ساخت مقاوم در برابر خطرات آینده
مصالح ساختمانی نشان دهنده یک صنعت جهانی به ارزش یک تریلیون دلار است. با مصالح ساختمانی جدید مانند آئروژل، بتن خود ترمیم کننده و نانومواد، می توان هزینه ها را کاهش، سرعت ساخت و ساز را افزایش داد و کیفیت و ایمنی را بهبود بخشید.
همانطور که مدیرعامل شرکت ساختمانی عربی ماهر مرهبی می گوید: در ساخت و ساز، نوآوری ها و پیشرفت ها پویا هستند و اغلب اتفاق می افتد.
بنابراین، شما می توانید مشتاقانه منتظر بکارگیری نوآوری های متداول باشید در حالی که بر اساس گزارش مک کینزی، پیش از این برخی از هیجان انگیزترین روندهای فناوری ارائه شده است.
گرایش های فناوری ساخت و ساز: پنج ایده و مثال آینده نگر
۱. واقعیت افزوده و واقعیت مجازی
واقعیت افزوده و واقعیت مجازی فناوری هایی هستند که در صنعت ساخت و ساز در حال ایجاد دوراهی هستند. هر دوی آنها توانایی قابلتوجهی در تغییر ادراک ما از جهان دارند. در حالی که واقعیت افزوده یک تصویر تولید شده توسط کامپیوتر را بر روی دید کاربر قرار می دهد، واقعیت مجازی می تواند از طریق یک محیط شبیه سازی شده جایگزین دنیای واقعی شود.
با این حال، واقعیت افزوده به سرعت به عنوان یک روند نوظهور با مزایای خود و استفاده از واقعیت مجازی در عرصه ساخت و ساز در حال توسعه است.
قدرت تجسم دنیای واقعی را از طریق لنز دوربین تصور کنید. سیستم های AR می توانند اطلاعات مهم در مورد تجهیزات را نمایش دهند، در حالی که کاربر می تواند در صورت وجود خطرات در نزدیکی به قطعات نگاه کرده یا هشدارهای صفحه را مشاهده نماید.
به عنوان مثال، کاربر می تواند از طریق لنز واقعیت افزوده هشدارهایی دریافت کند که می تواند سطوحی را که در دمای بالا یا دارای بار الکتریکی هستند، نشان دهد.
با پیچیده شدن ساختمانها، AR و VR می توانند تشخیص خطاهای طراحی و هماهنگی را تسهیل کنند. واقعیت افزوده همچنین می تواند داده های مدلسازی اطلاعات ساختمان را از طریق یک پلت فرم بصری نسل بعدی ارائه دهد، و همچنین می تواند به تقویت هماهنگی بین مشاوران، طراحان و تیم های ساختمانی کمک کند. بنابراین، واقعیت افزوده همچنین می تواند برای بحث در مورد پروژه ها با مشتریان استفاده شود.
متخصصان ساخت و ساز می توانند فرصت های جدیدی را برای صنعت بررسی کنند، حتی اگر این کار با هزینه ای همراه باشد.
۲. رباتها
اگر ربات هایی را دیدید که در محل کار شما ظاهر می شوند، نه این یک طرح علمی تخیلی نخواهد بود، بلکه یک واقعیت اجتناب ناپذیر است.
می توانید انتظار داشته باشید که ربات ها با ارائه دقت و صحت به یک نیروی مهم یا یک فرمانده در عرصه ساخت تبدیل شوند. هزینه رباتیک ممکن است در ابتدا زیاد باشد، اما ارزش مزایای آن را خواهد داشت.
به عنوان مثال، ممکن است شاهد ربات هایی باشید که آجر گذاشته اند و میلگرد را می بندند یا پروژه های ساختمانی توسط انسان را تکمیل می کنند.
با انواع مختلف ربات ها، مانند ربات های صنعتی مشارکتی و ربات های لجستیک، می توانید انتظار پذیرش گسترده تر رباتیک در ساخت و ساز را داشته باشید. بنابراین، آماده باشید تا ربات ها را در آغوش بگیرید زیرا آنها در کارهایی که به نیروی انسانی بیشتر تلاش می کند، کمک می کنند. به عنوان مثال، ربات ها اجسام سنگین را بلند کرده و در مختصات دقیق قرار می دهند.
۳. هواپیماهای بدون سرنشین
فناوری هواپیماهای بدون سرنشین به سرعت در حال پیشرفت است و بسیاری از سایتهای ساختمانی به شدت بر استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین یا پهپادها متکی هستند.
گلدمن ساکس تخمین می زند که سرمایه گذاری مشاغل و دولت ها در زمینه فناوری هواپیماهای بدون سرنشین تا پایان سال ۲۰۲۱ به حدود ۱۳ میلیارد دلار خواهد رسید. در خصوص تولید و ساخت هواپیماهای بدون سرنشین، می توانید انتظار داشته باشید که توسعه تجاری هواپیماهای بدون سرنشین تا سال ۲۰۲۵ حدود ۱۰.۹ میلیارد دلار را تجربه خواهد کرد.
پیش بینی می شود که صنعت پهپادها در سال ۲۰۲۱ نیز به ۱۱.۲ میلیارد دلار برسد.
بنابراین، در صنعت ساختمان سازی، استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین می تواند به طرق مختلف تسهیل کننده باشد.
به عنوان مثال، نقشه برداران می توانند یک زمین یا مکان را در کسری از دقیقه بررسی کنند که به طور سنتی هفته ها یا حتی ماه ها طول می کشد. با مزیت صرفه جویی در وقت و هزینه و دقت ، شرکت های ساختمانی بیشتری پیدا خواهید کرد که آشکارا از این فناوری استقبال خواهند کرد.
مثال دیگر در امارات متحده عربی است که شهرداری ابوظبی یک طرح آزمایشی برای استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین برای نظارت بر کارهای مهندسی در سایت های ساختمانی ارائه داد.
این سیستم توانایی پهپاد را در برابر شرایط سخت آب و هوایی آزمایش می کند که می تواند به شناسایی راه حل های فناوری برای پشتیبانی از کار در زمین کمک کند.
در سال ۲۰۲۱، می توانید راه حل های دیجیتالی باورنکردنی را در صنعت ساختمان انتظار داشته باشید، بنابراین آماده باشید تا آخرین روندها را بررسی کرده و از موج تغییرات لذت ببرید.
۴. فناوری ابری و موبایل
سیستم عامل های ابری قبلاً در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار گرفته اند. امروزه با استفاده از دستگاه های تلفن همراه از فناوری ابر یعنی رایانش ابری (در هر مکان و هر زمان)، می توانید منتظر ذخیره حجم عظیمی از اطلاعات و به اشتراک گذاری فوری آنها باشید.
بنابراین، برای باقی ماندن در رقابت ممکن است نیاز به استفاده از یک سیستم تلفن مشاغل مبتنی بر ابر داشته باشید که به راحتی قابل دسترسی باشد.
راه حل های ابری نه تنها می توانند ذخیره حجم زیادی از داده ها را تسهیل کنند، بلکه در دسترس قرار دادن آنها برای مدیران پروژه و ایمن نگه داشتن آنها در مکان دور افتاده قرار می گیرند. پس از آن، این اطلاعات را می توان با دستگاه های متصل یا پلتفرم های تجزیه و تحلیل داده ها دریافت کرد.
بنابراین، پردازش و ذخیره سازی داده های قدرتمند تنها برخی از مزایای فناوری رایانش ابری است، اما این فناوری می تواند برای شرکت ها در انجام تعهدات قراردادی بسیار مهم باشد.
۵. بتن خود ترمیم کننده
در سال جاری، از بتن خود ترمیم کننده در ساختمان ها، جاده ها و خانه ها استفاده شده است.
تصور کنید که از این فناوری جدید برای کار در زمینه های موردنظر مانند خرابی سازه و ترک ساختمان استفاده کنید به طوری که در مرحله اولیه، این فناوری می تواند راه حلی عالی برای چنین نقاط دردی باشد.
با توجه به اینکه بتن به عنوان گسترده ترین ماده تولیدی و مصرفی در صنعت ساختمان است، بسیاری معتقدند که تا سال ۲۰۳۰ حدود پنج میلیارد تن در سال استفاده خواهد شد.